Υλικά
½ κούπα σπορέλαιο
¾ κούπας χυμό πορτοκαλιού
¼ κούπας νερό
2 κουτ. σούπας κονιάκ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
1 κούπα κουβερτούρα κομμένη ή σταγόνες
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα σταφίδες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από την κουβερτούρα.
Προσθέτουμε μέσα στα στερεά τα υγρά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Έπειτα αδειάζουμε το μίγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή σε ταψάκι. Αν χρησιμοποιήσουμε ταψάκια αλουμινίου μια χρήσης δεν χρειάζεται να τα λαδώσουμε και να τα αλευρώσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
¾ κούπας χυμό πορτοκαλιού
¼ κούπας νερό
2 κουτ. σούπας κονιάκ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
1 κούπα κουβερτούρα κομμένη ή σταγόνες
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα σταφίδες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά.Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από την κουβερτούρα.
Προσθέτουμε μέσα στα στερεά τα υγρά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Έπειτα αδειάζουμε το μίγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή σε ταψάκι. Αν χρησιμοποιήσουμε ταψάκια αλουμινίου μια χρήσης δεν χρειάζεται να τα λαδώσουμε και να τα αλευρώσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 1 ώρα.