Επαγγελματική συνταγή για αφράτα τσουρέκια με ίνες

Μια επαγγελματική συνταγή για τα πιο αφράτα τσουρέκια με ίνες που διατηρούνται φρέσκα για πολλές μέρες και θα σας καταπλήξουν!

Υλικά

Για το μείγμα μαγιάς

  • 70 γρ. φρέσκια μαγιά ή 23 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. χλιαρό νερό
  • 100 γρ. αλεύρι "Κούλα" ή αλεύρι για τσουρέκια

Για τη ζύμη

  • 1.100 γρ. αλεύρι "Κούλα" ή αλεύρι για τσουρέκια
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο μαχλέπι
  • 1 βανιλίνη
  • 240 γρ. χλιαρό γάλα
  • 3 αυγό
  • 100 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο

Επιπλέον

  • 1 αυγό + λίγο γάλα για άλειμμα
  • αμύγδαλο φιλέ, προαιρετικά
...

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Δημιουργός συνταγής: Dimitris Michailidis