
Μια επαγγελματική συνταγή για τα πιο αφράτα τσουρέκια με ίνες που διατηρούνται φρέσκα για πολλές μέρες και θα σας καταπλήξουν!
Υλικά
Για το μείγμα μαγιάς
- 70 γρ. φρέσκια μαγιά ή 23 γρ. μαγιά ξερή
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 100 γρ. χλιαρό νερό
- 100 γρ. αλεύρι "Κούλα" ή αλεύρι για τσουρέκια
Για τη ζύμη
- 1.100 γρ. αλεύρι "Κούλα" ή αλεύρι για τσουρέκια
- 350 γρ. ζάχαρη
- 1 πακέτο μαχλέπι
- 1 βανιλίνη
- 240 γρ. χλιαρό γάλα
- 3 αυγό
- 100 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
Επιπλέον
- 1 αυγό + λίγο γάλα για άλειμμα
- αμύγδαλο φιλέ, προαιρετικά
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Dimitris Michailidis