Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι ένα από τα πιο πολύτιμα όσπρια!!!
2 μικρές ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1/2 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
1/2 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
1/3 κούπας ψιλοκομμένο άνιθο (ή μαιντανό)
χυμό από μισό λεμόνι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Μετά από 10 λεπτά βρασμού τα σουρώνουμε,βάζουμε άλλο νερό και τα ξαναβάζουμε στη φωτιά να βράσουν για ακόμα 30 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε στα φασόλια όλα τα υπόλοιπα υλικά,ανακατέουμε καλά,βάζουμε τη σαλάτα για 20-30 λεπτά στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε επίσης μαύρες ελιές.πράσινη πιπέρια,μαρούλι ή να αντικαταστήσουμε το λεμόνι με ξύδι.
Υλικά
1 κούπα φασόλια μαυρομάτικα2 μικρές ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1/2 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
1/2 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
1/3 κούπας ψιλοκομμένο άνιθο (ή μαιντανό)
χυμό από μισό λεμόνι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά.Μετά από 10 λεπτά βρασμού τα σουρώνουμε,βάζουμε άλλο νερό και τα ξαναβάζουμε στη φωτιά να βράσουν για ακόμα 30 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε στα φασόλια όλα τα υπόλοιπα υλικά,ανακατέουμε καλά,βάζουμε τη σαλάτα για 20-30 λεπτά στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε επίσης μαύρες ελιές.πράσινη πιπέρια,μαρούλι ή να αντικαταστήσουμε το λεμόνι με ξύδι.