Κουλουράκια



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ,ΤΡΑΓΑΝΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις.
250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο σε κομματάκια παγωμένο.
150 γραμμάρια ζάχαρη.
2 αυγά.
70 ml γάλα φρέσκο.
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
1 βανίλια.
Ξύσμα λεμονιού,η πορτοκαλιού
2 κρόκους αυγών για άλειμμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε την ζάχαρη και το βούτυρο στην λεκάνη μας και τα ζυμώνουμε!
Ρίχνουμε τα αυγά και την βανίλια και τα.ζυμώνουμε!
Ρίχνουμε το γάλα ,το αλεύρι το μπέικιν και τα ζυμώνουμε.
Θέλουμε αφράτη ζύμη οπότε το αλεύρι χούφτα χούφτα και ζύμωμα.
Κόβουμε μικρά μακρόστενα ζυμαράκια και πλάθουμε μικρές πλεξούδες.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τους κρόκους με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.
Φυσικά τοποθετούμε σε βουτυρωμένο καλά το ταψί.
Ψήνουμε.σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για να τα διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος κλεισμένο.