ΡΟΛΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Πιτούλα νόστιμη σε λίγα μόλις λεπτά!
Η διαδικασία απλή και σχετικά σύντομη.
Τα υλικά ελάχιστα...
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 6 πράσα σε ροδέλες
- 200 γρ. τριμ. φέτα
- άνιθο
- βεγκέτα ---είναι μείγμα μπαχαρικών ή κύβος
- κάρυ κίτρινο
- πιπέρι
- 1 αβγό
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Αχνίζουμε τις ροδέλες πράσου, μέχρι να μαραθούν, με λίγο νεράκι.
- Έπειτα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνιθο, την φέτα, το πιπέρι, το κάρυ και τη βεγκέτα.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση μας.
- Αφού έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε λίγο λαδάκι και το αβγό μας.
- Δημιουργούμε ομοιόμορφο μίγμα.
- Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και τα κόβουμε κατα μήκος στη μέση.
- Στρώνουμε τη γέμιση κατά μήκος και ρολάρουμε.
- Στις άκρες της ζύμης, αλοίφουμε με το πινέλο μας νεράκι για να κλείσει καλά το ρολό μας.
- Ψήνουμε στούς 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
- Η φέτα κρατά την ισορροπία της αλμύρας, γι 'αυτό και δεν βάζουμε αλάτι και αρκούμαστε μόνο στη βεγκέτα.
Δημιουργός συνταγής: Αγιαννίδου Αθηνά
