Αλμυρά ψωμάκια



ΑΛΜΥΡΑ ΨΩΜΑΚΙΑ


ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΑΦΡΑΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ!
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ! ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ; ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ; ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ,ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ; ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΑΚΙ; ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι νερού νερό χλιαρό,
1 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό,
20 γραμμάρια νωπή μαγιά,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
μισό ποτήρι του νερού σπορέλαιο,
αλεύρι όσο πάρει αυτό το ρυθμίζουμε εμείς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το νερό, το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αλάτι και 2 ποτήρια αλευριά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος ρίχνουμε χούφτα - χούφτα αλεύρι και ζυμώνουμε θέλουμε μια πολύ αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας, τη ζυμώνουμε ελαφρώς και την κόβουμε σε 4 κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπάλες και τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τις σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Συνεχίζουμε, τις πατάμε με το χέρι και τις σκεπάζουμε 20 λεπτά.
Συνεχίζουμε, δίνουμε το σχήμα με τα δάχτυλα των χεριών μας και τοποθετούμε στο καθένα ό,τι θέλουμε (κασέρι, φέτα, ντομάτα, πιπεριά, αλλαντικά, ελιά).
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, με αντιστάσεις για 20 λεπτά φυσικά ανάλογα από το φούρνο.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!