Κολοκυθάκια γεμιστά κατσαρόλας με κρέμα αυγολέμονο

Μια συνταγή της κυρίας Κικης Τριλυρακη‎ για ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό χοιρινό κιμά
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό (εγώ δε βάζω,γιατί μας αρέσει η γεύση του άνηθου)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ντομάτα στο τρίφτη
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι (βάζω κίτρινο γιατί το θέλουμε σπυρωτο, αλλά του πάει και το Καρολίνα)
Το γέμισμα των κολοκυθιων ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι (μπορείτε να βάλετε το μισό στη γέμιση και το μισό στη κατσαρόλα.
εγώ που τα θέλω λαδερα βάζω όλο το φλυτζάνι στη γέμιση και στη κατσαρόλα ένα τέταρτο του φλυτζανιου έξτρα)
1 φλυτζάνι νερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αδειάζω τα κολοκύθια κόβοντας τα στη μέση για να μπορώ να τα αδειάσω καλά έως κάτω κάτω (το γέμισμα το ψιλοκόβω μέσα)
Φτιάχνω τη γέμιση τα βάζω στη κατσαρόλα,προσθέτω το λάδι και ένα ποτήρι νερό και βράζω το φαγητό έως να κρατάει το ρύζι,δηλαδή όταν σβήνω το μάτι το ρύζι και το κολοκύθι κρατάνε,δεν είναι παραβρασμενο,γιατί έτσι μας αρέσει.

Η κρεμουλα τύπου μπεσαμέλ είναι η εξής

1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
2 ποτήρια γάλα
Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Τα βράζουμε έως να δέσει η σάλτσα και στο τέλος εκτός ματιού ρίχνω ένα κρόκο αυγού και το χυμό ενός λεμονιού, γρήγορα για να μη γίνει ομελέτα το αυγό και μετά το ξαναβάζω στο μάτι να βράσει λίγο το αυγουλακι να μη μυρίζει.