Κοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο

Μπάμιες με στήθος κοτόπουλου έχουμε σήμερα στο φούρνο... αφού τα πέρασα όλα από αντικολλητικό τηγάνι, και ομολογώ έγινε πολύ πιό νόστιμο χωρίς να βαρύνει...Μπουκιά και συχώριο 👌😋

Υλικά
1 στήθος από μεγάλο κοτόπουλο
700 γρ μπάμιες ( έβαλα δικές μου από το καταψύκτη)
4 ντομάτες πομοντόρο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμμένη
1 κούπα ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό του
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τις μπάμιες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι... κόβουμε το κρέας σε μερίδες, και αλατοπιπερώνουμε... καθαρίζουμε τη φλούδα από τις ντομάτες, και τις ψηλοκόβουμε... μαζί με τη ντομάτα ενώνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το μαϊντανό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τις μερίδες κοτόπουλου... αφαιρούμε το κοτόπουλο, και ρίχνουμε τις μπάμιες... αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά τους χωρίς να πάρουν χρώμα.
Τις βγάζουμε τις βάζουμε μαζί με το κοτόπουλο, και ρίχνουμε το μείγμα ντομάτας... ψήνουμε για λίγο να σωθούν τα πολλά υγρά, και ενώνουμε όλα τα υλικά... προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι,το χυμό λεμονιού, το πελτέ διαλυμένο σε νερό, ανακατέβουμε, και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
(μπορούμε να το ψήσουμε φυσικά και σε γάστρα.) ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα... μετά αφαιρούμε το κάλυμμα, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά να τραβήξει τυχόν ζουμάκια που έχουν μείνει... πρέπει να μείνει με το λαδάκι του για να είναι πιο νόστιμο.