Ζουμερή Σοκολατόπιτα



ΖΟΥΜΕΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ


Μια σοκολατόπιτα που συνδυάζει ζουμερή υφή και πλούσια γεύση σοκολάτας. Ακολουθήστε τη συνταγή για ένα αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. 


Υλικά (με κούπα 250 ml):

Για το κέικ:
  • 4 αυγά 
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα 
  • ½ ποτήρι σπορέλαιο 
  • 4 κ.σ. ζάχαρη 
  • 6 γεμάτες κ.σ. κακάο 
  • 1 βανίλια 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 1½ ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια νερό 
  • 2 ποτήρια ζάχαρη 
  • 50 γρ. κουβερτούρα 
  • Λίγες σταγόνες φυσικό χυμό λεμονιού 

Για το γλάσο:
  • 250 γρ. κουβερτούρα 
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 30 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. 
  2. Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το σπορέλαιο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. 
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ (διαμέτρου 26 εκ.) και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα. 
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο). 

Για το σιρόπι: 
  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κουβερτούρα και τις σταγόνες λεμονιού για 4 λεπτά. 
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να σταθεί για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό. 

Για το γλάσο:
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο γλάσο. 
  2. Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το γλάσο και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί. 

Πλούσια σοκολατόπιτα με γλάσο και σιρόπι

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget