Ρυζόγαλο



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΡΥΖΟΓΑΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρυζόγαλο

Κερνάω ρυζογαλάκι μυρωδάτο 😋 με φρέσκο πρόβειο γάλα, αρωματισμένο με βανίλια και κανελίτσα

Υλικά
11/2 λίτρο γάλα
6 γεμάτες κ.σ. Κάστερ πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 ποτηράκι του κρασιού ρύζι γλασέ
1 τσιμπιά αλάτι
3 κ.σ. γεμάτες μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη
Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με τρία ποτηράκια νερό και λίγο αλάτι.
Βάζουμε το γάλα να βράσει αφήνοντας λίγο για να αραιώσουμε το κάστερ πάουντερ.
Όταν ετοιμαστεί το ρυζάκι το ρίχνουμε μέσα στο γάλα προσθέτουμε το μέλι τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
Αποσύρουμε από την εστία, και ρίχνουμε το αραιωμένο Κάστερ πάουντερ.
Επαναφέρουμε τη κατσαρόλα στην εστία και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει...
Σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα.