Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού



ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Από το πιο φίνο και μυρωδάτο γλυκό κουταλιού !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά 8 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ τα οποία πρέπει να είναι λίγο χοντρόφλουδα.
Ξύνουμε ελαφρά από έξω με τον τριφτη, χαραζουμε σε μακροστενες φετουλες, τiς κοβουμε, ρολαρουμε και τiς καρφωνουμε σε οδοντογλυφιδα ή σε καλαμακι για σουβλακι για ακομα πιο γρήγορα για να παραμεινουν ρολακια.
Τα βαζουμε σε μια κατσαρολα με νερο και μολις παρουν βραση σε ενα 5λεπτο πεταμε το νερο.
Αυτο το επαναλαμβανουμε 2 φορες.
Το σουρωνουμε απο τα νερα του και βγαζουμε τα ξυλάκια.
Σε μια κατσαρολα βραζουμε 3 ποτήρια του νερό ΝΕΡΟ με 1 κιλο ΖΑΧΑΡΗ, 1 κ.σ. ΛΕΜΟΝΙ και 1 κ.σ. ΚΑΝΕΛΑ για 20 λεπτά.
Κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα τις φλουδες πορτοκαλιου.
Τα ξανα βραζουμε ολα μαζι μονο για 10 λεπτα ακομα και σβηνουμε.
Το πορτοκαλι μας ειναι ετοιμο.
Στο ψυγειο ειναι ακομα νοστιμοτερο.
Αν ειναι πολυ χονδροφλουδα τα πορτοκαλια ξεπικριστε περισσοτερη ωρα δοκιμαζοντας.




Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!