Παστίτσιο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βραζουμε 1 πακετο μακαρονια για παστιτσιο και τα στραγγιζουμε!
Σε ενα τηγανι βαζουμε μισο φλυντζανι τσαγιου ελαιολαδο,τριβουμε.ενα ξερο κρεμμυδι και το αχνιζουμε!
Σε ενα ποτηρι νερο διαλυουμε 1 κ.σ πελτε και το ριχνουμε στο τηγανι προσθετουμε και 500 γρ κιμα αναμικτο(μοσχαρι-χοιρινο)ριχνουμε αλατι-μαυροπιπερο-κοκκινοπιπερο-κυμινο και ανακατευουμε! Το αφηνουμε στο σιγανο να δεσει ανακατευοντας το!
Βαζουμε στο πυρεξ τα μακαρονια τριβουμε κεφαλοτυρι πανω στα μακαρονια βαζουμε τον κιμα τριβουμε κεφαλοτυρι!

Κρέμα

Βαζουμε στην κατσαρολα 250 γρ βιταμ να λιωσει!
Ριχνουμε 125 γρ αλευρι και το ανακατευουμε!
Προσθετουμε 1 λιτρο γαλα φρεσκο,3 κροκους αυγων χτυπημενους,λιγο αλατι,λιγο μαυροπιπερο και ανακατευουμε να πηξει!
Τελος προσθετουμε μιση κουπα κεφαλοτυρι τριμμενο,μια πρεζα μοσχοκαρυδο!
Ριχνουμε την κρεμα πανω στα μακαρονια!
Τελειωνουμε ριχνοντας 3 κ.σ.λιωμενο βιταμ,μπολικο τριμμενο κεφαλοτυρι ,μαυροπιπερο!
Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 45 λεπτα!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou