
Τραγανά σαραγλάκια που μοσχοβολάνε βούτυρο !!
150γρ καρυδιά ωμά
150γρ αμύγδαλα ωμά
250 γρ βούτυρο λιωμένο Καλαβρύτων υπάρχει στον Γαλαξία
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο φιστίκι αυγινής για το πασπάλισμα η καρύδια.
3 ζάχαρη
3 κουτ σούπας μελί καλό
5 σταγόνες μαστιχέλαιο
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα από λεμόνι
Το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά.
Είχα βράσει το σιρόπι μου για 10 λεπτά έριξα ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό.....ζεστά και τα δυο άλλα ΟΧΙ καυτά.!!
Υλικά
1 πακέτο κρούστα..εγώ βάζω πάντα φύλλα Βηρυτού150γρ καρυδιά ωμά
150γρ αμύγδαλα ωμά
250 γρ βούτυρο λιωμένο Καλαβρύτων υπάρχει στον Γαλαξία
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο φιστίκι αυγινής για το πασπάλισμα η καρύδια.
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό3 ζάχαρη
3 κουτ σούπας μελί καλό
5 σταγόνες μαστιχέλαιο
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση
Έκοψα τα καρύδια και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ όχι να γίνουν λιώμα και ανακάτεψα μαζί την κανέλα και το γαρίφαλο ανά ένα φύλλο έριχνα επάνω μείγμα από την γέμιση και με μια βέργα το δίπλωνα σε ρολάκια το σούρωσα όσο μπορούσα με τα χέρια , έριξα πάνω το λιωμένο βούτυρο που το έκαψα στην κατσαρόλα και το άφησα για 15 λεπτά να απορροφήσει καλά όλο το βούτυρο.Το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά.
Είχα βράσει το σιρόπι μου για 10 λεπτά έριξα ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό.....ζεστά και τα δυο άλλα ΟΧΙ καυτά.!!

