
Που γίνεται σαν στο φούρνο!
Καλοκαίρι! Ζέστη !
Και θέλουμε να αποφύγουμε το φούρνο.
Υπάρχει λύση βέβαια και συνταγή!
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομ.
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντοματούλες ώριμες στον τρίφτη
1/2 κ.σ πελτέ
Αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη,
και ελαιόλαδο!
Στραγγίζουμε σε τρυπητό τις μερίδες.
Κατόπιν βάζουμε μισή κούπα ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά
Σοτάρουμε τις μερίδες μέχρι να κοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές!.(έτσι θωρακίζουμε τη νοστιμιά)!
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι σκόρδο να ξανθήνουν κι αυτά.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη ντομάτα με τον πελτέ!
Αφήνουμε έτσι να βράσει η ντομάτα να σωθεί σχεδόν !
Να αρχίσει να σοτάρετε κι αυτή!(έχει σημασία στη νοστιμιά)!
Τότε ρίχνουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει να μαλακώσει καλά το κρέας
Πλένουμε το ρύζι να φύγει η κόλλα και ρίχνουμε στο κρέας να βράσει κι αυτό!
Προσέχουμε να κρατάει αρκετά πριν σβήσουμε τη φωτιά!
Κανονίζουμε να χει και λίγο ζουμάκι γιατί θα το πιεί στο ταψί!
Αδειάζουμε το φαγητό σε ταψί κι απλώνουμε προσεχτικά!
(Μυστικό και συμβουλή μαμάς και δική μου!
Τα ζυμαρικά και το ρύζι όταν μαγειρεύονται πρέπει να απλώνονται σε ταψί!
Έτσι μένουν Αλ ντέντε κι όπως τα θέλουμε!)
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!
Απίστευτη νοστιμιά πραγματικά γίνετε σα σε φούρνο!
Το φαγητό γίνετε και λεμονάτο!
Η μόνη αλλαγή ,αντί ντομάτα προσθέτουμε το χυμό 2 λεμονιών!
Γίνεται εξ ίσου νόστιμο!
Καλοκαίρι! Ζέστη !
Και θέλουμε να αποφύγουμε το φούρνο.
Υπάρχει λύση βέβαια και συνταγή!
Υλικά
6 με 8 μερίδες ζυγούρι ντόπιο (η όσες χρειαζόμαστε)1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομ.
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντοματούλες ώριμες στον τρίφτη
1/2 κ.σ πελτέ
Αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη,
και ελαιόλαδο!
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό και το ξαφρίζουμε.Στραγγίζουμε σε τρυπητό τις μερίδες.
Κατόπιν βάζουμε μισή κούπα ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά
Σοτάρουμε τις μερίδες μέχρι να κοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές!.(έτσι θωρακίζουμε τη νοστιμιά)!
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι σκόρδο να ξανθήνουν κι αυτά.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη ντομάτα με τον πελτέ!
Αφήνουμε έτσι να βράσει η ντομάτα να σωθεί σχεδόν !
Να αρχίσει να σοτάρετε κι αυτή!(έχει σημασία στη νοστιμιά)!
Τότε ρίχνουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει να μαλακώσει καλά το κρέας
Πλένουμε το ρύζι να φύγει η κόλλα και ρίχνουμε στο κρέας να βράσει κι αυτό!
Προσέχουμε να κρατάει αρκετά πριν σβήσουμε τη φωτιά!
Κανονίζουμε να χει και λίγο ζουμάκι γιατί θα το πιεί στο ταψί!
Αδειάζουμε το φαγητό σε ταψί κι απλώνουμε προσεχτικά!
(Μυστικό και συμβουλή μαμάς και δική μου!
Τα ζυμαρικά και το ρύζι όταν μαγειρεύονται πρέπει να απλώνονται σε ταψί!
Έτσι μένουν Αλ ντέντε κι όπως τα θέλουμε!)
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!
Απίστευτη νοστιμιά πραγματικά γίνετε σα σε φούρνο!
Το φαγητό γίνετε και λεμονάτο!
Η μόνη αλλαγή ,αντί ντομάτα προσθέτουμε το χυμό 2 λεμονιών!
Γίνεται εξ ίσου νόστιμο!
Δημιουργός συνταγής: Βάνα Ντελή