
Εύκολη λαχταριστή συνταγή.
Τα σουφλέ ενώ έχουν ψηθεί παραμένουν ζουμερά στο εσωτερικό τους και ξεχειλίζουν σοκολάτα.
Ξεροψημένο και τραγανό από έξω, γεμάτο με υγρή, πηχτή, ζεστή σοκολάτα στο εσωτερικό του!!
100 γρ. αλεύρι
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη ψιλοκομμένη
2 μεγάλα αυγά
1 κ.σ κακάο
1 κ.σ ρόφημα σοκολάτας (ή Caotonik ή Hemo) προαιρετικά
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
4 κ.σ. γάλα
Σ ‘ένα μπολ ρίχνω όλα τα στερεά υλικά, τα αυγά και το γάλα και ανακατεύω καλά μ’ ένα σύρμα.
Υλικά (για 6 ατομικά σουφλέ)
100 γρ. ζάχαρη100 γρ. αλεύρι
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη ψιλοκομμένη
2 μεγάλα αυγά
1 κ.σ κακάο
1 κ.σ ρόφημα σοκολάτας (ή Caotonik ή Hemo) προαιρετικά
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
4 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Σ’ ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνω το βούτυρο με τη σοκολάτα.Σ ‘ένα μπολ ρίχνω όλα τα στερεά υλικά, τα αυγά και το γάλα και ανακατεύω καλά μ’ ένα σύρμα.
Προσθέτω και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω να ενωθεί στο μίγμα.
Βουτυρώνω και πασπαλίζω με κακάο 6 ατομικά φορμάκια μιας χρήσης για σουφλέ, μοιράζω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 8’λεπτά μόνο.
Ξεφορμάρω περνώντας ένα μαχαιράκι γύρω γύρω απ' το φορμάκι και αναποδογυρίζω σε πιάτο.
Σερβίρω με παγωτό της αρεσκείας μας.
Σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγί!
Βουτυρώνω και πασπαλίζω με κακάο 6 ατομικά φορμάκια μιας χρήσης για σουφλέ, μοιράζω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 8’λεπτά μόνο.
Ξεφορμάρω περνώντας ένα μαχαιράκι γύρω γύρω απ' το φορμάκι και αναποδογυρίζω σε πιάτο.
Σερβίρω με παγωτό της αρεσκείας μας.
Σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγί!