Καλαμαράκια γεμιστά



ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαριζουμε 5 μεγαλα καλαμάρια.
Ψιλοκοβουμε τα πλοκάμια.
Βαζουμε στην κατσαρολα μισο ποτηρι νερου ελαιόλαδο και ψιλοκοβουμε 2 ξερα κρεμμύδια και τα ανακατευουμε να αχνιστουν.
Ριχνουμε τα πλοκαμια και τα ανακατευουμε μεχρι να ροδισουν.
Ριχνουμε 100 γρ ρύζι, αλάτι, μαυροπίπερο και το ανακατευουμε να γυαλισει.
Τελος ριχνουμε μια κουπα μετρια ψιλοκομμενο μαϊντανό, ανακατευουμε και ριχνουμε μισο ποτηρι νερο και το αφηνουμε να βρασει να πιει ολο το νερο.
Κατεβαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.
Παιρνουμε το καλαμάρι, το γεμιζουμε τοσο οσο να εχει μεσα λιγο κενο και τα κλεινουμε με οδοντογλυφιδα και τα τοποθετουμε στην κατσαρολα.
Ριχνουμε πανω τους μισο ποτηρι ελαιόλαδο, 1 ποτηρι λευκό κρασί και νερο να σκεπαστουν.
Τα βραζουμε στο χαμηλο 25 λεπτα.
Τελος ριχνουμε 3 ντομάτες τριμμενες, λιγο νερο και τα αφηνουμε στο χαμηλο να πιει τα υγρα του και να μεινει με το λαδι του και σαλτσα δεμενη.