Καλαμαράκια γεμιστά



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Καλαμαράκια γεμιστά

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Καθαριζουμε 5 μεγαλα καλαμαρια.
Ψιλοκοβουμε τα πλοκαμια.
Βαζουμε στην κατσαρολα μισο ποτηρι νερου ελαιολαδο και ψιλοκοβουμε 2 ξερα κρεμμυδια και τα ανακατευουμε να αχνιστουν.
Ριχνουμε τα πλοκαμια και τα ανακατευουμε μεχρι να ροδισουν.
Ριχνουμε 100 γρ ρυζι, αλατι, μαυροπιπερο και το ανακατευουμε να γυαλισει.
Τελος ριχνουμε μια κουπα μετρια ψιλοκομμενο μαιντανο, ανακατευουμε και ριχνουμε μισο ποτηρι νερου και το αφηνουμε να βρασει να πιει ολο το νερο.
Κατεβαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.
Παιρνουμε το καλαμαρι, το γεμιζουμε τοσο οσο να εχει μεσα λιγο κενο και τα κλεινουμε με οδοντογλυφιδα και τα τοποθετουμε στην κατσαρολα.
Ριχνουμε πανω τους μισο ποτηρι ελαιολαδο, 1 ποτηρι λευκο κρασι και νερο να σκεπαστουν.
Τα βραζουμε στο χαμηλο 25 λεπτα.
Τελος ριχνουμε 3 ντοματες τριμμενες, λιγο νερο και τα αφηνουμε στο χαμηλο να πιει τα υγρα του και να μεινει με το λαδι του και σαλτσα δεμενη.