
Σουπιές στιφάδο με ρυζάκι ή πατατούλες τηγανητές........λουκουμάκι φαγάκι!!!!!!!!
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 500 γρ κρεμμυδάκια κοκκάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 2 μοσχοκάρφια
- 2 δαφνόφυλλα
- 1/3 φλιτζάνι λάδι
- 1/2 ποτηράκι κρασί
- 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ πελτέ
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζω και πλένω καλά τις σουπιές.
- Τις κόβω σε καρέ και τις βάζω σε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά να απορροφήσουν τα υγρά τους.
- Προσθέτω το λαδάκι.
- Στη συνέχεια προσθέτω τα κοκκάρια αφού τα στραγγίξω ( τα έχω καθαρίσει από το προηγούμενο βράδυ και τα έχω ρίξει μέσα σε μπόλικο νεράκι με ξύδι) και τα σοτάρω μαζί με τις σουπιές.
- Στη συνέχεια προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι το σκόρδο, τα μπαχαρικά μου και τα γυρίζω να ανταλλάξουν αρώματα.
- Προσθέτω τον πελτέ και τον σοτάρω μαζί με όλα τα υλικά.
- Σβήνω με κρασάκι σε αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στο τέλος βάζω και την ψιλοκομμένη ντοματούλα, το γυρίζω μια-δυο φορές πρόσθετω νεράκι, αλατάκι, πιπεράκι και αφήνω να βράσει το φαγητό μου περίπου μία ώρα μέχρι να μελώσει καλά η σάλτσα μου.
- Σερβίρω με πιλαφάκι ή με πατατούλες τηγανητές ή και με τα δύο!


Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου
