Υλικά για το παντεσπάνι
230 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ
30 γραμμάρια κακάο
150 γραμμάρια ζάχαρη
70 γραμμάρια βούτυρο
2 βανιλιες
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
6 αυγά
Χτυπάμε ζάχαρη με τους κρόκους και της βανιλιες να ασπρίζουν.
Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε.τα ασπραδια με το λεμόνι σε σφιχτή μαρεγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα κροκον
Ρίχνουμε.απαλά το αλεύρι,κακάο,αλάτι.
Βάζουμε σε ατομικές.φόρμες και τα ψήνουμε 25 λεπτα.
Αφήνουμε.να κρυωσουν.
130 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουτάλια της σούπας κακάο
2 κουτάλια της σούπας κονιάκ
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το κονιάκ.
30 γραμμάρια κακάο
150 γραμμάρια ζάχαρη
70 γραμμάρια βούτυρο
2 βανιλιες
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
6 αυγά
Εκτέλεση
Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς,Χτυπάμε ζάχαρη με τους κρόκους και της βανιλιες να ασπρίζουν.
Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε.τα ασπραδια με το λεμόνι σε σφιχτή μαρεγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα κροκον
Ρίχνουμε.απαλά το αλεύρι,κακάο,αλάτι.
Βάζουμε σε ατομικές.φόρμες και τα ψήνουμε 25 λεπτα.
Αφήνουμε.να κρυωσουν.
Υλικά για το σιρόπι
200 γραμμάρια νερό130 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουτάλια της σούπας κακάο
2 κουτάλια της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Βράζουμε 3 λεπτα ζάχαρη,νερό,κακάο.Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το κονιάκ.
Υλικά για τη μους σοκολάτας
200 γραμμάρια βούτυρο
180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
2 βανιλιες
230 γραμμάρια κουβερτουρα
230 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος
1 κουτάλια λικέρ
Χτυπάμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε την ζάχαρη χτυπάμε να αφρατεψει
Προσθέτουμε τους κρόκους,βανιλιες,λικέρ,και τέλος την κουβερτουρα.
Την αφήνουμε να.κρυώσει πολύ καλά
Προσθέτουμε την κρέμα.γάλακτος
Την βάζουμε.ψυγείο
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουτάλια ελαιόλαδο
1 κουτάλια της σούπας κονιάκ
2 κουταλιές σούπας νερό
1 οδοντογλυφίδα
180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
2 βανιλιες
230 γραμμάρια κουβερτουρα
230 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος
1 κουτάλια λικέρ
Εκτέλεση
Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν ΜαρίΧτυπάμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε την ζάχαρη χτυπάμε να αφρατεψει
Προσθέτουμε τους κρόκους,βανιλιες,λικέρ,και τέλος την κουβερτουρα.
Την αφήνουμε να.κρυώσει πολύ καλά
Προσθέτουμε την κρέμα.γάλακτος
Την βάζουμε.ψυγείο
Επικάλυψη
180 γραμμάρια κουβερτουρα150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουτάλια ελαιόλαδο
1 κουτάλια της σούπας κονιάκ
Γλάσο
2 φλυντζανια τσαγιού άχνη ζάχαρη2 κουταλιές σούπας νερό
1 οδοντογλυφίδα
Συναρμολόγηση
Κόβουμε τα κεκακια στην μέση ,τα σιροπιαζουμε με πινελο τοποθετούμε Μους μέσα και γύρω,ρίχνουμε γλασο σοκολάτας και τελειωνουμε με.γλασο βανίλιας με σχεδιο που γίνεται οδοντογλυφίδα!Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou