Πεϊνιρλί



ΠΕΪΝΙΡΛΙ 


Με την ζυμη των άτσμα της Ozlemaki Kap!
Κοπιάστε!

Άτσμα
600 ml Χλιαρό γάλα( οχι καυτο)
300 ml Ηλιέλαιο
3 κσ ζάχαρη
1,5 κσ αλάτι
40-50 γρ. φρέσκια μαγιά
ή 2 φακλκ. ξηρη
2 αυγα
(Τα ασπράδι μέσα στην ζύμη και για επάλειψη κρόκος συν μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
ή εβαπορε αδιαλυτο )
1 κιλό +1 μικρό ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ
Θέλουμε μαλακη ζύμη. 
Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε 25 "ψωμάκια" και μέσα βάζουμε ότι θέλουμε.
Μετά τα βάζουμε στο ταψί και τα καλύπτουμε με σελοφάν η μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα. 
Αλείφουμε με το μειγμα των κροκων αυγου ,ρίχνουμε και λίγο μαύρο σουσάμι και ψήνουμε περίπου στους 180-190 μέχρι να ψηθούν
( περ. 20-25 λ)


Δημιουργός συνταγής: Margarita Kariwtou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!