
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Άκρως καλοκαιρινό και αγαπημένο φαγητό!
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια- 1/2 κιλό κιμά
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ούζο
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 1 χοντρή φέτα ψωμί (προτιμώ μαύρο γιατί γίνονται πιο αφράτα τα κεφτεδάκια) μουσκεμένο και στυμμένο
- αλάτι – πιπέρι – ρίγανη κατά βούληση
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο ή μισό αν είναι μεγάλο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- πιπεριές κέρατο
Για τη σάλτσα
- 1 κιλό ντομάτες φρέσκες τριμμένες (ή συσκευασμένη «ντομάτα στο ρεντέ»)
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας (αν είναι συσκευασμένη η ντομάτα δεν βάζω πελτέ)
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι – πιπέρι
- 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο (την οποία αφαιρώ στο τέλος)
- γλυκοκαυτερές πιπερίτσες αποξηραμένες ή λίγο μπούκοβο
- λίγο νεράκι
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι τηγανίζω τις πιπεριές και παράλληλα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι ψήνω τα κεφτεδάκια.
- Στο ίδιο τηγάνι που τηγάνισα τις πιπεριές ρίχνω τα υλικά της σάλτσας και αφήνω να πάρει βράση.
- Τότε ρίχνω μέσα στη σάλτσα τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια και μόλις βράσει και πήξει είναι έτοιμο το φαγητό μου.
- Τρώγεται χλιαρά αλλά και κρύο από το ψυγείο είναι τέλειο!