
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Την πρωτοείδα εδώ πριν κάτι χρόνια, τη δοκίμασα, πέτυχε κι από τότε δεν την αλλάζω.
Η πιο εύκολη και νόστιμη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που φάγατε.
Δοκιμάστε τη!
Υλικά
- 4 κολοκυθάκια
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 αυγά
- 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα (200 γρ.) τριμμένη με το πιρούνι
- 1/3 ποτηριού καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- άνηθο (φρέσκο ή ξερό)
- δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Τρίβω στο χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια, ρίχνω αλάτι και αφήνω σε στραγγιστήρι για 30 περίπου λεπτά.
- Κατά διαστήματα στύβω με το χέρι και στο τέλος τα βάζω σε μια πετσέτα με τη βοήθεια της οποίας τα στύβω για να φύγει όλο το νερό τους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το γιαούρτι με τα αυγά και το λάδι.
- Προσθέτω τα τριμμένα κολοκυθάκια, το αλεύρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, την φέτα και αλατοπιπερώνω.
- Λαδώνω ένα πυρέξ και ρίχνω λίγη τριμμένη φρυγανιά.
- Ρίχνω το μείγμα και βάζω λίγη ακόμη φρυγανιά για να κάνει ωραία κρούστα.
- Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 1 ώρα.

