Τραβηχτές Μάνης



Μια συνταγή των Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη για ΤΡΑΒΗΧΤΕΣ ΜΑΝΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Τραβηχτές Μάνης
Αφράτες τραγανές απέξω μέσα αφρός!!Τίποτα δύσκολο όλα εύκολα για αυτήν την λιχουδιά!!
Εμείς τις τρώμε αλμυρές με φετούλα πάντα αλλά καμία φορά και με μέλι!!!

1 κιλό αλεύρι μπλε (περίπου συνήθως μου μένουν 150γρ)
Αλάτι 2κ.γ
2 φάκελοι μαγιά ξηρή
5 κ.σ λάδι
500γρ νερό χλιαρό

Πρώτα το νερό σε μια λεκάνη χλιαρό όχι καυτό όμως,με το λάδι και την μαγιά!
Χτυπάω με αυγοδάρτη να ανακατευτεί και σκεπάζω για 10 λεπτά να δράσει η μαγιά!!
Μετά κοσκινίζω αλεύρι και ανακατεύω μέσα του το αλάτι!
Ρίχνω μέσα στην λεκάνη με την μαγιά λίγο λίγο το αλεύρι δεν το παίρνει όλο (150γρ περίπου θα περισσέψουν) θα το δείτε όμως να έχετε μια ζύμη μαλακιά αλλά όχι να κολλάει!
Σκεπάζω και αφήνω 1μιση 2 ώρες να ανέβει!
Μετά κάνω πείραμα αν θέλω να δω αν είναι έτοιμη με το δάχτυλο!
Την τρυπάω στην μέση και αν δω πως δεν ξαναφουσκώνει σημαίνει πως είναι έτοιμη!!!
Την κόβω μπαλάκια όσο μια ντομάτα μικρή περίπου!
Με λαδωμένα χέρια ανοίγω τραβώντας της αριστερά δεξιά και σε καυτό λάδι τηγανίζω να χρυσαφισει και από της δύο μεριές!
Σε απορροφητικό για αρχή μετά σερβίρω με ότι μου αρέσει!!!