Σαλαμοπιτάκια



ΣΑΛΑΜΟΠΙΤΑΚΙΑ


Θα μυρίσει υπέροχα όλη η κουζίνα!!

Υλικά:

Ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 600 ml χλιαρό γάλα
  • 2 κουταλιές τής σούπας βούτυρο βιταμ
  • 1 κουταλιά τής σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι τού γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι τού γλυκού κάρυ
  • ελάχιστο κύμινο
(Ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο η λίγο ακόμη αλεύρι. Θα δείτε στο ζύμωμα!)

Γέμιση:
  • 400 γρ σαλάμι αέρος
  • 400 γρ γραβιέρα πικάντικη
  • Μουστάρδα

  • Σουσάμι για πασπάλισμα.


Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε καλά και σιγά - σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
  3. Αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.
  4. Ανοίγουμε φύλλα πάχους μισού εκατοστού, κόβουμε σε ίσα μέρη το κάθε φύλλο και αλείφουμε με αρκετή μουστάρδα.
  5. Απλώνουμε το σαλάμι αέρος, καλύπτουμε με την τριμμένη γραβιέρα, κλείνουμε τις άκρες και διπλώνουμε.
  6. Χαράζουμε τα πιτάκια, αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  7. Αφήνουμε ακόμη μισή ώρα να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα ή αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.