
ΣΑΛΑΜΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά:
Ζύμη:- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 600 ml χλιαρό γάλα
- 2 κουταλιές τής σούπας βούτυρο βιταμ
- 1 κουταλιά τής σούπας αλάτι
- 1 κουταλάκι τού γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι τού γλυκού κάρυ
- ελάχιστο κύμινο
Γέμιση:
- 400 γρ σαλάμι αέρος
- 400 γρ γραβιέρα πικάντικη
- Μουστάρδα
- Σουσάμι για πασπάλισμα.
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά και σιγά - σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
- Αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.
- Ανοίγουμε φύλλα πάχους μισού εκατοστού, κόβουμε σε ίσα μέρη το κάθε φύλλο και αλείφουμε με αρκετή μουστάρδα.
- Απλώνουμε το σαλάμι αέρος, καλύπτουμε με την τριμμένη γραβιέρα, κλείνουμε τις άκρες και διπλώνουμε.
- Χαράζουμε τα πιτάκια, αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Αφήνουμε ακόμη μισή ώρα να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα ή αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.


Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
