Σπαθόλαδο



Μια συνταγή της κυρίας Σοφίας Θεοδωρίδου ‎για ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

 
Σπαθόλαδο

Μαζεύτε το σπαθόχορτο από το βουνό ή αγοράζετε από την λαική αγορά η τα βιολογικά προιόντα .
Το πλένετε, κόβετε τα άνθη, τα τοποθετείτε σε ένα μπουκάλι.
Χρησιμοποιείται γυάλινα σκουρόχρωμα μπουκάλια πχ κάνει και το μπουκάλι της μπύρας και γεμίζετε με ελαιόλαδο.
Αφηνετε σε σκιερό μέρος για 40 ημέρες.
Θα γίνει κόκκινο το λάδι, αφού περάσει περίπου το 20ημερο πρέπει να σουρώσετε το μείγμα για να πάρετε το σπαθόλαδο.
Χρησιμοποιείται ειδικό πάρα πολύ ψιλό σουρωτήρι ή φαρμακευτικές γάζες.
Πρέπει να γίνει πολύ καλό σούρωμα, ώστε το τελικό σπαθόλαδο να είναι καθαρό από υπολείμματα και σκόνες. θα το στραγγισετε και θα το βάλετε σε ένα μπουκάλι αυστηρά γυάλινο όχι πλαστικό .
Ιδιαίτερα θεραπευτικό βότανο....
Κρατάει αλλοίωτες τις ιδιότητές του για 18 μήνες