Μια συνταγή της κυρίας Ρίτα Μιχάλη για ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
2 κιλά ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
15 γαρίφαλα
2 ξυλάκια κανέλας
Χυμό από μισό λεμόνι
Τα πλένω πολύ καλά τρυπάω διαμπερώς από τη μια μύτη ως την άλλη με βελόνα πλεξίματος κ βάζω σε Ασβεστόνερο για 3-4 ώρες έπειτα ξεπλένω πολύ καλά 6-7 νερά
Βάζω σε λεκάνη με νερό στον ήλιο για 20 μέρες αλλάζοντας το νερό τακτικά 3 φορές την μέρα
Μετά από είκοσι μέρες βράζω για 5 λεπτά για τρεις φορές βάζοντας κάθε φορά σε κρύο νερό
Φτιάχνω το σιρόπι μόλις αρχίσει κ δένει ρίχνω τα καριδάκια βάζω άλλα 5' σβήνω και αφήνω να κρυώσει αυτό συνεχίζεται για τρεις μέρες στο τέλος ρίχνω χυμό λεμόνι και τοποθετώ σε αποστειρωμένα βάζα.


Υλικά (για 50 κομμάτια)
Ασβεστόνερο2 κιλά ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
15 γαρίφαλα
2 ξυλάκια κανέλας
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Καταρχήν πρέπει να μαζέψουμε τα καριδάκια μας όταν είναι τρυφερά χωρίς να σκληραίνουν κ αρχίζουν να κάνουν τσόφλι γύρω στις 15 Μαΐου μαζεύω εγώ περίπουΤα πλένω πολύ καλά τρυπάω διαμπερώς από τη μια μύτη ως την άλλη με βελόνα πλεξίματος κ βάζω σε Ασβεστόνερο για 3-4 ώρες έπειτα ξεπλένω πολύ καλά 6-7 νερά
Βάζω σε λεκάνη με νερό στον ήλιο για 20 μέρες αλλάζοντας το νερό τακτικά 3 φορές την μέρα
Μετά από είκοσι μέρες βράζω για 5 λεπτά για τρεις φορές βάζοντας κάθε φορά σε κρύο νερό
Φτιάχνω το σιρόπι μόλις αρχίσει κ δένει ρίχνω τα καριδάκια βάζω άλλα 5' σβήνω και αφήνω να κρυώσει αυτό συνεχίζεται για τρεις μέρες στο τέλος ρίχνω χυμό λεμόνι και τοποθετώ σε αποστειρωμένα βάζα.


