
ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Μια υπέροχη συνταγή για κέικ πορτοκάλι, τόσο αφράτο που θα λιώνει στο στόμα σας!
Η υπέροχη γεύση του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με την απαλή υφή του θα σας μαγέψει.
Η υπέροχη γεύση του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με την απαλή υφή του θα σας μαγέψει.
Ιδανικό για το πρωινό σας ή ως ένα ελαφρύ σνακ, αυτό το κέικ θα γίνει το αγαπημένο σας.
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 κρόκους αυγών
- 1 βανίλια
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι (100 γρ.)
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 4 ασπράδια αυγών (χτυπημένα σε μαρέγκα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια, τον χυμό πορτοκαλιού και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
- Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα με αναδιπλούμενες κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
- Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα, ανάλογα το φούρνο.
- Ελέγχουμε αν το κέικ είναι έτοιμο, τρυπώντας με ένα καλαμάκι για σουβλάκι. Αν βγει καθαρό, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου
