Κέικ Πορτοκάλι

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Μια υπέροχη συνταγή για κέικ πορτοκάλι, τόσο αφράτο που θα λιώνει στο στόμα σας!
Η υπέροχη γεύση του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με την απαλή υφή του θα σας μαγέψει. 
Ιδανικό για το πρωινό σας ή ως ένα ελαφρύ σνακ, αυτό το κέικ θα γίνει το αγαπημένο σας.


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι (100 γρ.)
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 4 ασπράδια αυγών (χτυπημένα σε μαρέγκα)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια, τον χυμό πορτοκαλιού και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα με αναδιπλούμενες κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα στο μείγμα.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. 
  7. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα, ανάλογα το φούρνο.
  8. Ελέγχουμε αν το κέικ είναι έτοιμο, τρυπώντας με ένα καλαμάκι για σουβλάκι. Αν βγει καθαρό, τότε το κέικ είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget