Υλικά
- 4 ποτήρια (του νερού) αλεύρι μπλε (και λίγο παραπάνω, θα το δείτε με το μάτι)
- 1 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
- 2 βανίλιες
- μια πρέζα αλάτι
- μισό ποτήρι (του νερού) ζάχαρη
- μισό ποτήρι (του νερού) ελαιόλαδο
- 1 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή
- (αν θέλουμε βάζουμε μια πρέζα βανίλια για άρωμα)
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Τα ανακατεύουμε, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το νερό, το λάδι και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε λίγο και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Το ανοίγουμε ένα φύλλο με πάχος περίπου 1 δάχτυλο.
- Κόβουμε κύκλους με ένα ποτήρι και στη μέση κόβουμε με ένα καπάκι από αναψυκτικό.
- Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική
Σημείωση
- Αν θέλουμε κάνουμε γλάσο σοκολάτας και τους βουτάμε μέσα, επίσης για πιο ευκολία αν σας δυσκολεύει τους κάνουμε στργγυλούς.


Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει