ΦΙΣΤΙΚΛΙ
Υλικά
-
250γρ. ψημένο φιστίκι Αιγίνης χωρίς αλάτι
-
2 κ.σ βούτυρο
-
1 + 1/4 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
-
1/2 φλ. νερό
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 κ.γ χυμό λεμονιού
-
1,5 κ.σ ροδόνερο
-
1,5 κ.σ ανθόνερο
-
2 φλ. ανάλατο ανθότυρο ή τυρί ρικότα
Εκτέλεση
-
Αλέθουμε τα φιστίκια πάρα πολύ, κυριολεκτικά τα κάνουμε σκόνη.
-
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για να κάνουμε το σιρόπι.
-
Θα μας πάρει περίπου 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
-
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει ελαφρά το σιμιγδάλι.
-
Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά.
-
Ρίχνουμε το φιστίκι, το ροδόνερο και το ανθόνερο.
-
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
-
Λειώνουμε το τυρί με το πιρούνι.
-
Παίρνουμε φορμάκια τα ντύνουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο πάτο και στα πλάγια από το μείγμα φιστικιού.
-
Αν το μείγμα είναι πολύ σκληρό, βάζουμε ελάχιστο νερό για να γίνει εύπλαστο.
-
Πατάμε με ένα κουτάλι για να πάρει το σχήμα της φόρμας.
-
Βάζουμε στο κέντρο της φόρμας 1 κ.σ από το τυρί και σκεπάζουμε με το μείγμα φιστικιού.
-
Πατάμε με το χέρι για να ισιώσουμε την επιφάνεια.
-
Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
-
Στολίζουμε με μία ροζέτα τυριού και ένα φιστίκι.
-
Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μία ροζέτα σαντιγί και τριμμένο φιστίκι.
Δημιουργός συνταγής: Χριστίνα Σιδέρη
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!