Νηστίσιμα σκαλτσούνια



ΝΗΣΤΙΣΤΙΜΑ ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ


ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!!

ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
2 ποτηρια σπορελαιο η αραβοσιτελαιο,η ηλιελαιο,
50 γραμμαρια ζαχαρη,
1 ποτηρι λευκο κρασι,
1 βανιλια,
1.000 γραμμαρια αλευρι φαριναπ+4 κουταλιες της σουπας!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το λαδι-κρασι-ζαχαρη και τα ανακατευουμε με συρμα καλα!
Ριχνουμε αλευρι-βανιλια σιγα σιγα και ζυμωνουμε (αν χρειαστεί ρίχνουμε 2 - 3 κ.σ. αλεύρι).
Τοποθετουμε την ζυμη στο ψυγειο σκεπασμενη για 1 ωρα!

ΓΕΜΙΣΗ:
Ψιλοκοβουμε σε μπολ 100 γρ λουκουμι και ριχνουμε μεσα 100 γρ μαρμελαδα,100 γρ ψιλοκομμενο καρυδι και εαν θελουμε λιγη κανελα!!!
Οποτε βγαζουμε την ζυμη απο το ψυγειο και παιρνοντας στα χερια μας λιγη ζυμη την κανουμε μπαλιτα την παταμε βαζουμε γεμιση την κλεινουμε κσι προσπαθουμε να.δωσουμε το σχεδιο μισοφεγγαρο!
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους, στη μεσαία θέση, σε προθερμασμενο φούρνο για 20 - 25 λεπτα!
Οταν τα βγαζουμε τα.αφηνουμε να μισοκρυωσουν τα ραντιζουμε με ανθονερο και τα περναμε απο αχνη ζαχαρη!
Εαν δεν εχουμε ενθονερο τα αφηνουμε ετσι βουωντας σε αχνη ζαχαρη!
Με το μεγεθος που τα εφτιαξα εκανα 50 κομματια!