Τυροπιτάρια ή Μπαχλαμπάτσα (τοπικά παραδοσιακά Λέσβου)


ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙΑ Ή ΜΠΑΧΛΑΜΠΑΤΣΑ (ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΛΕΣΒΟΥ)


Απίθανα τυροπιτούδια χορταστικά και πεντανόστιμα από Λέσβο παραδοσιακά !!!

ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη
1 κούπα νερό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
αλεύρι όσο πάρει να γίνει ζύμη ελαστική
περίπου 500 γραμ. για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση
τριμμένη γραβιέρα
ή κεφαλοτύρι
ή τριμμένη φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε -χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες .
Τις πατάμε με την παλάμη μας να ανοίξουν και γεμίζουμε με τυρί της επιλογής μας και κλείνουμε χωρίς να τρυπήσουν μην τρέξει το τυρί .
Αφού τα κλείσουμε καλά τα πατάμε με την παλάμη μας να γίνουν λεπτά.Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα εξαφανίζουμε !


ΠΗΓΗ
Τυροπιτάρια ή Μπαχλαμπάτσα (τοπικά παραδοσιακά Λέσβου)