Τυροπιτάρια ή μπαχλαμπάτσα (τοπικά παραδοσιακά Λέσβου)

Απίθανα τυροπιτούδια χορταστικά και πεντανόστιμα από Λέσβο παραδοσιακά!

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κούπα νερό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
αλεύρι όσο πάρει να γίνει ζύμη ελαστική
περίπου 500 γραμ. για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση

τριμμένη γραβιέρα
ή κεφαλοτύρι
ή τριμμένη φέτα

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε -χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες .
Τις πατάμε με την παλάμη μας να ανοίξουν και γεμίζουμε με τυρί της επιλογής μας και κλείνουμε χωρίς να τρυπήσουν μην τρέξει το τυρί .
Αφού τα κλείσουμε καλά τα πατάμε με την παλάμη μας να γίνουν λεπτά.Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα εξαφανίζουμε!