Υλικά
Για το κέικ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
2 κούπες φαριναπ αλεύρι
1/2 κούπα κακάο
2 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
1 κεσεδάκι Βιτάμ λιωμένο
5 αβγά
1 πρέζα αλάτι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 κ.σ γλυκόζη ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 βανίλια
1 Νουτέλα των 400 γρ.
2 κούπες φαριναπ αλεύρι
1/2 κούπα κακάο
2 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
1 κεσεδάκι Βιτάμ λιωμένο
5 αβγά
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες νερό2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 κ.σ γλυκόζη ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 βανίλια
Για το γλάσο Μερέντας
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα1 Νουτέλα των 400 γρ.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ για το κέικ και τα χτυπάμε για 2 λεπτά,ή τα χτυπάμε με το σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30Χ35 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 40-45 λεπτά περίπου.Το σιρόπι το βράζουμε 3-4 λεπτά.Σιροπιάζομαι ζεστό κέικ και ζεστό το σιρόπι και όταν κρυώσουν και τα δυο τότε ρίχνουμε το γλάσο.Το οποίο φτιάχνουμε ως εξής:Ζεσταίνουμε καλά το γάλα.Ζεσταίνουμε και τη νουτελα να γίνει ρευστή, και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν.Εγώ μοίρασα το μείγμα σε 2 αλουμινένια ταψάκια 20 εκ.Δημιουργός συνταγής: Οι Λιχουδιές της Σόφης
