Μια συνταγή της κυρίας Marina Pappa για ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Υλικά για τη ζύμη
3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο1 κούπα χλιαρό νερό,
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
Εκτέλεση
Ζύμωμα όλα μαζί.Μου βγαίνουν 12 μπαλάκια ζύμης.
Το αφήνω να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Υλικά για τη γέμιση
10 πράσα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,
300gr φέτα,
1/2 δυόσμο,
1/2μάραθο
αλάτι,πιπέρι.
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω "μόνο" τα πράσα με τα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά λίγο να μαλακώσουν σε λίγο λάδι.Μέτα 4 φύλλα λαδωμένα μετά γέμιση και άλλα 4 φύλλα πάλι γέμιση και τα άλλα 4 από πάνω λαδώνω κόβω και ραντίζω με νερό.
Ψήνω για 1 ώρα.180 προθερμασμένο φούρνο.
