Σφουγγάτο Μυτηλίνης



Μια συνταγή της κυρίας ‎ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ για ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ ΜΥΤΗΛΙΝΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σφουγγάτο Μυτηλίνης
Υλικά
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
4 -5 κολοκυθάκια
Μισό μαρούλι
10 Αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Τυρί κεφαλοτύρι ή κεφαλάκι ή ότι τυρί σκληρό έχετε περίπου 1/4

Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια το μαρούλι τον άνηθο.
Τρίβω τα κολοκυθάκια και τα αφήνω να στραγγίσουν.
Σοτάρω στο λάδι κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
Αφήνω να κρυώσουν και ρίχνω άνηθο τα αυγά χτυπημένα το μαρούλι και τέλος το τυρί.
Ανακατεύω και βάζω σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.