Μανιτάρια γεμιστά με φάρσα αλλαντικών

Φίλοι μας σήμερα θα σας δείξω κάποιες ακόμα σούπερ πληροφορίες-συνταγές-μυστικά από τον δάσκαλό μου στην σχολή σεφ μαγειρικής!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα χρειαστείτε μεγάλα μανιτάρια π.χ πορτομπέλο
Πρώτα σκουπίζουμε ή ξεφλουδίζουμε τα κεφάλια των μανιταριών. Αν θέλουμε τα περνάμε ελαφρά από βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι

Για την φάρσα

Ψιλοκόβουμε αλλαντικά π.χ. γαλοπούλα, ζαμπόν, μπέικον (καλύτερα να είναι σωταρισμένο), λουκάνικα Φρανκφούρτης.
Έχουμε κάνει μια σφιχτή μπεσαμέλ και ρίχνουμε μέσα τα αλλαντικά.
Προσθέτουμε μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο.
Γεμίζουμε τα κεφάλια μανιταριών και βάζουμε στον φούρνο σε ταψάκι με λαδόκολλα σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο 180 για 10-15'. αντιστάσεις.
*** για παραλλαγή μπορείτε απλά να ανακατέψετε τυριά με αλλαντικά και μαϊντανό
φωτο ενδεικτική από gastronomos.gr


Δημιουργός συνταγής: Demy-Dimitra Nika