Μανιτάρια γεμιστά με φάρσα αλλαντικών



Μια συνταγή της κυρίας Demy-Dimitra Nika για ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΑΡΣΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ από την ομάδα στο Facebook Secret Kitchen and Travel


Μανιτάρια γεμιστά με φάρσα αλλαντικών

Φίλοι μας σήμερα θα σας δείξω κάποιες ακόμα σούπερ πληροφορίες-συνταγές-μυστικά από τον δάσκαλό μου στην σχολή σεφ μαγειρικής!
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΑΡΣΑ (γέμιση) ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ

Θα χρειαστείτε μεγάλα μανιτάρια π.χ πορτομπέλο
Πρώτα σκουπίζουμε ή ξεφλουδίζουμε τα κεφάλια των μανιταριών. Αν θέλουμε τα περνάμε ελαφρά από βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι
Για την φάρσα
Ψιλοκόβουμε αλλαντικά π.χ. γαλοπούλα, ζαμπόν, μπέικον (καλύτερα να είναι σωταρισμένο), λουκάνικα Φρανκφούρτης.
Έχουμε κάνει μια σφιχτή μπεσαμέλ και ρίχνουμε μέσα τα αλλαντικά.
Προσθέτουμε μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο.
Γεμίζουμε τα κεφάλια μανιταριών και βάζουμε στον φούρνο σε ταψάκι με λαδόκολλα σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο 180 για 10-15'. αντιστάσεις.
*** για παραλλαγή μπορείτε απλά να ανακατέψετε τυριά με αλλαντικά και μαϊντανό
φωτο ενδεικτική από gastronomos.gr