
Μια συνταγή του κυρίου Vasilis Tsilikochrysos για ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις
Γαλακτομπούρεκο
Παράδοση.. Γαλακτομπουρικο.. Μαγειρεμένο με μεράκι..
Σιρόπι :350 γρ νερό, 650 γρ ζάχαρη κρυσταλλική, Η φλούδα από ένα λεμόνι, ένα μπαστούνι κανέλα.
Κρέμα : 500γρ κρέμα γάλακτος 35%,500γρ γάλα, 150 γρ ζάχαρη, 270 γρ σιμιγδάλι ψιλό, ξύσμα από ένα λεμόνι, 4 αυγά, δύο βανίλιες σκόνη,50 γρ βούτυρο ζωικό.
Φύλλα βυρητου 500 γρ.
Και 200 γρ βούτυρο λιωμένο..
Το μυστικό για να είναι τραγανό σε κάθε φύλλο που μπαίνει στο ταψί να το περνάς με το πινέλο, με μπόλικο λιωμένο βούτυρο και λίγο κανέλα..
Για την κρέμα : γάλα, κρέμα και ζάχαρη δένουν μαζί με 5 λεπτά βράση.
Τα 2 αυγά ολόκληρα, τα άλλα δύο μόνο οι κρόκοι και ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι σε ένα μπωλ. Όταν δέσει το μίγμα σιμιγδάλιου με τα αυγά τότε τα ρίχνουμε στο μίγμα κρέμας, γάλατος και ζάχαρης..
Ανακατεύουμε καλά με μαγειρικό σύρμα..
Καλή επιτυχία..