Μουσταλευριά



ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ


Καλησπεριζω την όμορφη ομάδα μου
είχα μπόλικο μαύρο σταφύλι πεθύμησα μουσταλευριά με μπόλικο καρύδι κανέλα να κερασωωωω???

Συνταγή
1.5 λίτρο μούστο
3/4 του ποτηριού νερού αλευρι
ζάχαρη 1,5 ποτήρι του νερού .

Εκτέλεση
Καθαρίζω το σταφύλι, το πλένω και λίγο - λίγο το κόβω στο μούλτι.
Το βάζω σε τούλι και το στιβω να βγάλω τον χυμό του σταφυλιού. (το δικό μου φρούτο είναι από το χωριό είναι λίγο βαρύς ο μούστος και βάζω ένα ποτήρι νερό).
Βάζω στην κατσαρόλα και βράζω.
Βγάζει αφρό στον βρασμό το οποίο τον αφαιρώ.
Βράζω περίπου μισή ώρα.
Όσο βράζει θα γλυκάνει ο μούστος .
Στη συνέχεια καβουριζω το αλεύρι μέσα σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουω να μην καει το αλεύρι μέχρι να πάρει ένα χρώμα ελαφρά κίτρινο .
Αφήνω να κρυώσει το αλεύρι.
Στην συνέχεια ρίχνω ένα ποτήρι νερό από την βρύση να διαλύσω το αλεύρι .
Μετά κατεβάζω τον μούστο για να ρίξω αργά το αλεύρι διαλυμένο με το νερό και ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις με αυγογδάρτη να μην σβολιάσει.
Αφήνω πάνω στην φωτιά να πήξει.
Ρίχνω την Ζάχαρη, όσο γλυκιά την θέλω, και αφήνω λίγο να βράσει.
Σερβίρω σε μπολακια και ρίχνω αλεσμένα αμύγδαλα η καρύδια και κανέλα.
Αν θέλω βάζω και σουσάμι.


Δημιουργός συνταγής: Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget