Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο



ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Ζουμερό μαλακό χοιρινό με γευστικές πολύ πατατούλες !!!

Υλικά Συνταγής
6 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή κομμάτια από μαλακό μέρος ζητήστε από τον κρεοπώλη σα;ς
1 φέτα μπέικον
8 πατάτες μέτριες
1 μικρό κεφάλι σκόρδο(με τη φλούδα του-κομμένο οριζόντια στη μέση)
χυμός από 2 λεμονιά ζουμερά
2 κ.σ μουστάρδα απαλή
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ ρίγανη αποξ.
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για το λεμονάτο χοιρινό στο φούρνο με πατάτες πιο καλά διαλέγουμε χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο, κομμένες σε πάχος περίπου 2,5 – 3 εκατοστά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο. Θα ψήσουμε στους 200 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία κάτω σχάρα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 4 και τις βάζουμε μέσα σε βαθύ ταψί 30χ24 εκατ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και το μπέικον σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κόβουμε το σκόρδο οριζόντια στη μέση και το μπήγουμε ανάμεσα στις πατάτες.
Ακουμπάμε τις μπριζόλες πάνω στις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια του φαγητού.
Σκεπάζουμε πολύ καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο να σφραγίζει ερμητικά γύρω γύρω.
Ψήνουμε για 1 ώρα.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30′ περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό και οι πατάτες να λιώνουν στο στόμα. Πρέπει οι πατάτες να πιουν όλα τα υγρά και να μείνουν μόνο με το λάδι τους!

ΠΗΓΗ: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (συνταγή), Tzeni Tsanaktsidou (εκτέλεση)