Αρωματικό βούτυρο

Δίνει ένταση και απογειώνει τη γεύση!

Υλικά

250 γρ βούτυρο αγελάδος το αφήνουμε εκτός ψυγείου να μαλακώσει.

Εκτέλεση

Δουλεύουμε με μια σπάτουλα το μαλακωμένο βούτυρο να γίνει αλοιφή και προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι δυο κουταλάκια χυμό λεμόνι ένα κουταλάκι πολτό σκόρδου λίγο πιπέρι και λίγη πάπρικα.
Ψιλοκόβουμε φρέσκα αρωματικά ρίγανη δυόσμο βασιλικό και οτι άλλο μας αρεσει και ανακατευουμε.
Κόβουμε δυο κομμάτια μεμβράνη για σιγουριά τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη και απλώνουμε το βούτυρο κατά μήκος σε σχήμα μπαστουνιού.
Κλείνουμε και ρολάρουμε τη μεμβράνη γυρίζοντας τις άκρες σε σχήμα καραμέλας .
Διατηρείται στο ψυγείο δυο μήνες η στην κατάψυξη για περισσότερο καιρό.
Κάθε φορα που θέλουμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας το βγάζουμε και κόβουμε λεπτές φετούλες.


Δημιουργός συνταγής: Eva Triantafilidou