
Μια πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια αλεσμένα, κρέμα βανίλιας και φιλέ αμυγδάλου.
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 πορτοκάλια βρασμένα και πολτοποιημένα
9 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3-4 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
1,5 φλιτζάνι νερό
Φλούδα πορτοκαλιού
Βράζουμε 3-4 λεπτά
(Το σιρόπι κρύο)
5 ποτήρια νερού γάλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Προσθέτω τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, το φιλέ αμυγδάλου, και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Το βάζω σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει .
Μόλις βγει από το φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε την κρέμα με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφεται πάνω στο φακελάκι, την απλώνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο φιλέ αμύγδαλο.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Είναι πολύ ελαφρύ γλυκό πολύ μυρωδάτο και ταιριάζει απόλυτα μετά από ένα γιορτινό γεύμα.
Υλικά
Παντεσπάνι πορτοκαλιού
4 αυγά1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 πορτοκάλια βρασμένα και πολτοποιημένα
9 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3-4 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
Σιρόπι
1,5 φλυτζάνι ζάχαρη1,5 φλιτζάνι νερό
Φλούδα πορτοκαλιού
Βράζουμε 3-4 λεπτά
(Το σιρόπι κρύο)
Κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια5 ποτήρια νερού γάλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ.Προσθέτω τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, το φιλέ αμυγδάλου, και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Το βάζω σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει .
Μόλις βγει από το φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε την κρέμα με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφεται πάνω στο φακελάκι, την απλώνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο φιλέ αμύγδαλο.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Είναι πολύ ελαφρύ γλυκό πολύ μυρωδάτο και ταιριάζει απόλυτα μετά από ένα γιορτινό γεύμα.
