Γιαουρτογλυκό με ανανά και σαβαγιάρ

Γιαουρτογλυκό με ανανά και σαβαγιάρ στο ταψί

Κλασικό, δροσερό και ανάλαφρο γιαουρτογλυκό με ανανά και σαβαγιάρ, με ελαφριά υφή και υπέροχη γεύση.


Υλικά

  • 1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (κρατάμε τον χυμό) 
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ 
  • 500 ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική (πράσινη)
  • 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη 
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 2 φύλλα ζελατίνης 
  • 1 βανίλια

Προαιρετικά για επικάλυψη:

  • 1 δόση ζελέ ανανά ή τριμμένη καρύδα ή φρέσκα φρούτα για διακόσμηση 


Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  2. Στραγγίζουμε τον ανανά, κρατάμε τον χυμό του και κόβουμε τα κομμάτια του σε μικρούς κύβους. 
  3. Βουτάμε ελαφρώς τα σαβαγιάρ στον χυμό της κονσέρβας (όχι να μουλιάσουν τελείως, απλώς να νοτίσουν) και τα στρώνουμε σε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ. 
  4. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σχηματίσει απαλή σαντιγί. 
  5. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ ή κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  6. Στραγγίζουμε τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς (π.χ. σε μικρό μπρίκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα) μέχρι να λιώσουν. Δεν πρέπει να βράσουν. 
  7. Ανακατεύουμε τη ζελατίνη στο μείγμα γιαουρτιού μαζί με τον κομμένο ανανά, αναδεύοντας απαλά. 
  8. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη στρώση με τα σαβαγιάρ και λειαίνουμε την επιφάνεια. 
  9. Αν θέλουμε, ετοιμάζουμε ένα ζελέ ανανά και μόλις κρυώσει ελαφρώς (να μην είναι ζεστό), το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα για έξτρα φρουτένια επίστρωση. 
  10. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. 
  11. Πριν σερβίρουμε, μπορούμε να διακοσμήσουμε την επιφάνεια με τριμμένη καρύδα, κομμάτια φρούτων ή ξηρούς καρπούς.


Δημιουργός συνταγής: Τζωρτζίνα Κοκκότη