ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Υλικά
- 10 αυγά,
- 10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 10 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα μεγάλη καρύδια χοντροαλεσμένα
- 1 και 1/2 κοφτή κ.σ. κανέλα
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κοφτή κ.σ. κοπανισμένο γαρύφαλλο
- 2 σφηνάκια κονιάκ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Τελευταία προσθέτουμε σιγά - σιγά την μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά με το σύρμα να ενσωματωθεί με την ζύμη μας.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε τον πάτο με λίγο σιμιγδάλι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο, φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά
- Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα κι αν βγεί καθαρό είναι έτοιμη.
Σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 και 1/2 κούπες νερό
Το ένα να είναι κρύο το άλλο ζεστό.
Κόβουμε μπακλαβωτά την καρυδόπιτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Δημιουργός συνταγής: Chris Tinaki
Παραδοσιακή καρυδόπιτα