Παραδοσιακή καρυδόπιτα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ


Υλικά

  • 10 αυγά,
  • 10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 10 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα μεγάλη καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 1 και 1/2 κοφτή κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτή κ.σ. κοπανισμένο γαρύφαλλο
  • 2 σφηνάκια κονιάκ


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Στη συνέχεια χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Τελευταία προσθέτουμε σιγά - σιγά την μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά με το σύρμα να ενσωματωθεί με την ζύμη μας.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε τον πάτο με λίγο σιμιγδάλι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο, φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά
  6. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα κι αν βγεί καθαρό είναι έτοιμη.

Σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 και 1/2 κούπες νερό
Τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά και σιροπιάζουμε το γλυκό.
Το ένα να είναι κρύο το άλλο ζεστό.

Κόβουμε μπακλαβωτά την καρυδόπιτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.


Δημιουργός συνταγής: Chris Tinaki

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Παραδοσιακή καρυδόπιτα