Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για
ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΦανουρόπιτα Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1,1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού η νερό η γάλα
1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
1/2 κούπα σταφίδες.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά μαζί.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το λάδι με την ζάχαρη.
Χτυπήστε για 5 λεπτά στο μίξερ και προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού.
Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με όλα τα στερεά υλικά που γράφω παραπάνω και ανακατεύεται κακά.
Αδειάστε το μείγμα σε ταψάκι 28 εκ η σε ατομικά μπολάκια λαδωμένα και αλευρωμένα η σε τσέρκι και ψήστε στους 175 σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου..!!