Μια συνταγή της κυρίας Ελένης Ζαχαρία Καϊτατζή για ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Tο καλύτερο απλό και χορταστικό φαγητό που σας θα αποζημιώσει με τα αρώματά του και την γεύση του!
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
2 μανιτάρια άσπρα κομμένα
1 καρότο κομμένο σε καρέ
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
αλάτι-πιπέρι
5με 6 φύλλα βασιλικού
1 ξυλάκι κανέλα
λίγη ζάχαρη
2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες -για την γεύση -
ελαιόλαδο
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε,προσθέτουμε τα μανιτάρια,το καρότο,την πιπεριά,και τις 2 φέτες ζαμπόν ανακατεύουμε και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Τα σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κουτί με τα κονκασέ.
Το αλάτι-το πιπέρι-τα φύλλα βασιλικού-λίγη ζάχαρη-το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Η σάλτσα αυτή θα μπει επάνω από τα μακαρόνια μαζί με τριμμένη κεφαλογραβιέρα!
Tο καλύτερο απλό και χορταστικό φαγητό που σας θα αποζημιώσει με τα αρώματά του και την γεύση του!
Υλικά
Για την σάλτσα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
2 μανιτάρια άσπρα κομμένα
1 καρότο κομμένο σε καρέ
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
αλάτι-πιπέρι
5με 6 φύλλα βασιλικού
1 ξυλάκι κανέλα
λίγη ζάχαρη
2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες -για την γεύση -
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μακαρόνια τις αρεσκείας μας τα οποία τα βράζουμε ως συνήθως.Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε,προσθέτουμε τα μανιτάρια,το καρότο,την πιπεριά,και τις 2 φέτες ζαμπόν ανακατεύουμε και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Τα σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κουτί με τα κονκασέ.
Το αλάτι-το πιπέρι-τα φύλλα βασιλικού-λίγη ζάχαρη-το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Η σάλτσα αυτή θα μπει επάνω από τα μακαρόνια μαζί με τριμμένη κεφαλογραβιέρα!