
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ
ΥΛΙΚΆ
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
3 μπανάνες κομμένες σε φέτες
Βανίλια φρέσκια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
1.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο.
2.Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού μαζί με την βανίλια. Σουρώνουμε το γάλα και αφαιρούμε τη βανίλια.
Περιχύνουμε στη θρυμματισμένη σοκολάτα.
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα.
Σταματάμε όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιόμορφο.
Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει η σοκολάτα.
3.Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη - λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.
Η μους θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει απαλό και ομοιόχρωμο.
4.Ψιλοκόβουμε σε φέτες τις μπανάνες και τα προσθέτουμε στη μους.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να σκεπαστούν με την μους.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Μόλις σερβίρουμε κόβουμε σε φέτες μια μπανάνα και στολίζουμε.
Credits:
Αρτοποιεία και Συνταγές
Μους σοκολάτας με μπανάνα