ΚΩΚ ΣΠΕΣΙΑΛ, ΑΦΡΑΤΟ, ΓΛΥΚΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!
Υλικά για το παντεσπάνι
5/αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι,
1 και 1/2 μπεικιν πάουντερ,
2 βανίλιες
Τοποθετούμε σε τσέρκι 28cm μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι,
1 και 1/2 μπεικιν πάουντερ,
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά,την ζάχαρη να αφρατέψουν,και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα.Τοποθετούμε σε τσέρκι 28cm μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.
Υλικά για την κρέμα
1 κιλό γάλα,1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα,με την ζάχαρη,ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι,μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε κρόκους,την βανίλια,και το βούτυρο΄Γλάσο
130 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
130 γραμμάρια κουβερτούρα.
130 γραμμάρια κουβερτούρα.
Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε την κρέμα στο πρώτο πάτο και κλείνουμε με τον άλλο.Ρίχνουμε και το γλάσο!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
