Πίτσα καρμπονάρα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΠΙΤΣΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πίτσα καρμπονάρα

ΥΛΙΚΑ για το ζυμαράκι
1 κούπα του nescafe χλιαρό νερό (300γρ)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
2 φλιτζανάκια του καφέ σιμιγδάλι ότι έχετε
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 με 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 διαφορετικά τυριά γκούντα emmental ανακατεμένα μεταξύ τους!!

ΥΛΙΚΑ για την γέμιση
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο
1 σκελίδα σκόρδο
3 αυγά
μπέικον οσο εσείς θέλετε
1 πιπεριά μέτρια
αλάτι κ πιπέρι
Κρέμα γάλακτος 200ml! για 3 πίτσες!!!!

Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τη σκελίδα σκόρδου, μπέικον και μανιτάρια.
Μόλις τσιγαριστούν ελαφρ'α αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σπάμε μέσα τα 3 αυγά τα οποία τα ανακατεύουμε καλά και αυτά ψήνονται, δε θέλουμε να ψηθούν πολύ.
Ανοίγουμε το ζυμαράκι με τα χέρια σε ταψάκι λαδωμένο, ρίχνουμε πρώτα το τυρί, μετά το μείγμα κρεμμυδιού, αυγού και σκόρδου, μετά το μπέικον και την πιπεριά ψιλοκομμένη και ρίχνουμε περίπου 70 γραμμάρια κρέμα γάλακτος στην κάθε πίτσα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το ζυμαράκι
Ζεσταίνουμε το νερό, το βάζουμε μέσα σε μία λεκανίτσα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά (προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η δύναμη της μαγείας και θα έχετε αποτυχία).
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο με το σιμιγδάλι.
Φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.
Στη συνέχεια βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί ή λίγο λαδάκι και ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
Επάνω τοποθετούμε το ζυμαράκι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας μέχρι να καλύψουμε όλο το ταψάκι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αυτή η ποσότητα είναι για 3 πίτσες κανονικές του εμπορίου.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 την κάθε μια.
Μπαίνουν και στην κατάψυξη όπως είναι.