Πρασόπιτα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ζυμη

2 κουπες νερο χλιαρο
3 κσ ελαιολαδο
1 κγ αλατι
και αλευρι μεχρι να γινει μαλακη η ζυμη να μην καλλαει στα χερια .
Χωριζω την ζυμη στα δυο και ανοιγω το καθενα ενα μεγαλο φυλλο.
Διπλωνω αλειφοντας με φυτινη ωσπου να γινει ενα τετραγωνο ζυμαρακι.
Βαζω στο ψυγειο για 1 ωρα.

Για την γεμιση 

Σε μια κατσαρολα ριχνω ελαιολαδο, 1 κιλο πρασα, σαλτσα ντοματα σπιτικη, αλατι, πιπερι. 
Την γεμιση στη μεση και ψηνω 40 λεπτα αντιστασεις. 


Δημιουργός συνταγής: Μαρια Μιχου