
ΚΙΜΑΛΙΔΙΚΟ
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΙ!
Φτιάχνουμε πρωτα ενα ζυμάρι με:
- 1/2 ποτήρι του νερού νερό
- 250γρ περίπου αλεύρι
- 1 κουταλάκι μαγιά
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
Γέμιση
- 500 γραμ.κιμά
- 4 φέτες ψωμί μουλιασμένο και καλά στιμμένο
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
- 1 σκελίδα σκορδο ψιλοτριμμένη
- Δυόσμο
- αλάτι πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- λίγο ελαιόλαδο
Από πάνω
- Ντομάτες κομμένες σε ροδέλες ποσότητα να καλύψει το ταψάκι όλο πάνω από τον κιμά
- Φέτες του τόστ κασέρι σε ποσότητα να καλύψει το ταψάκι
- 3 αυγά
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με όλα τα υλικά της γέμισης .
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι και απλώνουμε το ζυμάριμας ,
- Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και τις ροδέλες από την ντομάτα.
- Αλατίζουμε ελαφρώς προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και τελειώνουμε καλύπτοντας λόλη την επιφάνεια με φέτες του τόστ κασέρι.
- Χτυπάμε τα 3 αυγά και περιχύνουμε το φαγητό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

