Μπουγάτσα



Μια συνταγή της κυρίας Μαίρη Τζιώτη ‎για ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπουγάτσα

Για να γλυκάνουμε αυτή το μουντή ημέρα ...Μπουγάτσα με κρέμα

2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο )

Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 φλ. τσαγιού ή κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. τσαγιού ή κούπα ζάχαρη
3 κ.σούπας βούτυρο
2 βανίλιες

Ετοιμάζουμε την κρέμα μας σε μέτρια φωτιά και μόλις πήξει την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
Σε πυρέξ ή ταψάκι αφού βουτυρώσουμε, απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, την κρέμα και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο.
Την κόβουμε ελαφρά σε κομμάτια και ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Δεν έβαλα αυγά.
Προσθέτουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα.
Πανεύκολη και πεντανόστιμη, βγάζει και αρκετά κομμάτια.
Αν τη φτιάξετε, καλή επιτυχία!!!