Υλικά
1 κιλό φύλλο
500 γρ. καρύδια
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
λίγη φρυγανιά τριμμένη
σουσάμι καβουρδισμένα
κανέλα
5 κούπες νερό
2 κ.σ. μέλι
και λίγο λεμόνι
Τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Στρώνουμε 3 φύλα κάτω [λάδι στο κάθε φύλο άλειμμα] και μετά κάθε φύλο κι από λίγο πασπάλισμα με το μείγμα καρύδι κτλ.
500 γρ. καρύδια
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
λίγη φρυγανιά τριμμένη
σουσάμι καβουρδισμένα
κανέλα
Σιρόπι
5 κούπες ζάχαρη5 κούπες νερό
2 κ.σ. μέλι
και λίγο λεμόνι
Τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικάΣτρώνουμε 3 φύλα κάτω [λάδι στο κάθε φύλο άλειμμα] και μετά κάθε φύλο κι από λίγο πασπάλισμα με το μείγμα καρύδι κτλ.
Δεν ξεχνάμε επειδή είναι νηστίσιμος κάθε φύλο θα το περνάμε με λάδι.
Σιροπιάζομαι κρύο το γλυκό ζεστό το σιρόπι.
Σιροπιάζομαι κρύο το γλυκό ζεστό το σιρόπι.
Δημιουργός συνταγής: Morfo Tsiotra